top of page

Mantenir viu el desig

Claus per augmentar el desig sexual


El desig sexual és una de les fases de la nostra resposta sexual, que és molt important per a la nostra salut, tant emocional com relacional. Com vèiem, però, en l’article anterior (accedir aquí), es pot veure afectat per molts factors (estrès, inseguretats, tabús, problemes de parella...). És per això que exposarem algunes idees per mantenir i potenciar el desig sexual i recuperar una vida sexual satisfactòria.

1. Autocura i salut

El desig sexual està relacionat amb la salut en general, per això l’autocura i la salut seran la base essencial per gaudir de benestar sexual. Així doncs, mantenir un estil de vida saludable i tenir espai i temps personal pot millorar el nostre desig.

2. Autoconeixement i autoplaer

El segon pas necessari per gaudir de benestar sexual és l’autoconeixement i el permís per donar-nos plaer a nosaltres mateixes, és a dir, per masturbar-nos. Experimentar amb la nostra sexualitat, explorar el nostre cos, les nostres fantasies, descobrir què ens excita, què ens agrada, com ens agrada... a part d’ajudar a estimular el desig, serà bàsic per poder gaudir després d’una sexualitat compartida.

3. Comunicació oberta

Si les relacions sexuals que mantenim no ens satisfan serà normal que el desig disminueixi, com he de desitjar una cosa que no gaudeixo? Per això, un cop tinguem clar què necessitem per obtenir plaer, caldrà comunicar-ho. Parlar obertament sobre les fantasies, necessitats i desitjos amb la parella afavoreix l’excitació i fomenta un vincle més fort.

4. Experimentació i novetats

La monotonia pot ser una de les principals causes de la disminució del desig. Per trencar amb la monotonia és important estar obert a experimentar coses noves. Visiteu un sex shop, varieu el moment del dia i lloc en què es produeixen les relacions sexuals, parleu de fantasies, feu pluja d’idees de totes aquelles pràctiques que us agradaria introduir, descobriu noves zones erògenes en el vostre cos (descentreu-vos dels genitals, tota la nostra pell està dotada de sensibilitat!).

5. Estimula la teva ment

Llegir novel·les o relats eròtics, mirar pel·lícules o sèries eròtiques, t’ajudarà a crear noves fantasies i estimular el desig.

6. Crear moments especials

Cal dedicar temps de qualitat a la parella, crear moments d’intimitat que fomentin el vincle. De què gaudíeu quan us vau conèixer? Què us agradava fer junts? Recupereu aquestes estones, feu un sopar romàntic, una sessió de massatges, una banyera junts... I no com a ocasió única, seria ideal poder tenir cites setmanals!

Aquestes són algunes de les idees que poden ajudar a recuperar, mantenir i potenciar el desig sexual. Si la falta de desig és significativa i persistent busca ajuda professional.


Escrit per Anna Pedrals


bottom of page