top of page

PSICOTERÀPIA

Els éssers humans vivim molts anys, de fet, l'esperança de vida està augmentant gràcies als avenços mèdics i la investigació. Durant tots aquests anys anem passant per moltes etapes, succeeixen molts canvis, moments de tota mena (difícils, feliços, desbordants, d'indecisió...) i no sempre comptem amb el suport o les eines per fer front a aquestes situacions d'incertesa, d'elecció...

Les persones sempre necessitem el suport d'altres persones com la família, els amics i/o parella, que ens entenguin o comprenguin. Tot i això, en alguns casos la psicoteràpia ens ajudarà a tractar aquelles situacions més difícils que requereixin d'un professional, ja que potser amb les pròpies eines i suport per part d'altres persones no es produirà cap millora o no se solucionarà la situació.

La psicoteràpia es caracteritza pel tractament que té per objectiu el canvi en els pensaments, conductes i sentiments d'una persona, per alleujar o millorar una situació que produeix una simptomatologia negativa a nivell físic i/o psíquic.

Hi ha diversos tipus de psicoteràpia, en aquest cas partirem de la teràpia eclèctica, fent bastant èmfasi en la teoria psicològica cognitiva-conductual. L'eclecticisme es defineix per evitar qualsevol lligam a una única sistemàtica, triant aquelles activitats i teories més adequades per a cada cas en concret; el terme en si significa "triar el millor" i és el que em caracteritza, el fet d'especialitzar la nostra activitat per a cada persona en concret.

Les temàtiques que solem treballar giren entorn a:

  • La millora de l'autoestima

  • Combatre l'estrès

  • L'assessorament laboral

  • L'assessorament en violència de gènere

Com treballarem?

​

Per poder avaluar la teva situació particular, realitzarem una primera visita per conèixer-te bé i traslladar-te la nostra opinió i sensacions inicials sobre el teu cas. A partir d'aquí es realitzaran les sessions pertinents i adequades per ajudar-te a millorar i gaudir de la teva vida. És molt important per a nosaltres oferir-te un espai en què puguis expressar-te amb sinceritat i sense pors, ja que cada cas és únic, i serà vital conèixer-nos en profunditat i detallar quines pautes seguirem.

Per donar-te més detall sobre les sessions...

- Primera visita: avaluarem quina és la teva situació, necessitarem que ens expliquis què et preocupa, com creus que se't pot ajudar o què esperes de les sessions. S'aniran generant preguntes sobre la teva situació general, la teva història mèdica per tenir més detall sobre la teva salut i altres aspectes de la teva vida i tu també podràs fer totes aquelles preguntes o dubtes que tinguis. En aquest moment decidirem quins poden ser els següents passos i si hi ha necessitat de realitzar una psicoteràpia.

- Següents visites: durant les següents visites serà important que et vegis amb forces per fer la teràpia i hagis decidit començar. Per què és tan important? El treball principal l'hauràs de fer tu, en les sessions seré la teva guia i suport durant tot el procés. En aquesta etapa i sempre tenint en compte el teu cas particular: ens coneixerem en profunditat i analitzarem tota la situació, es prescriuran possibles tasques a realitzar a casa, analitzarem altres aspectes de la teva vida que puguin estar relacionats amb la teva situació.

Si tens qualsevol dubte sobre el procediment o altres preguntes, no dubtis en contactar. Tindràs un bon suport!

bottom of page