top of page

VAGINISME I DOLOR

  • Tens molèsties o dolor durant la penetració?

  • Sents que la teva vagina es tanca massa i no pots ni posar-te un tampó?

  • Et fa pànic anar al ginecòleg perquè es fa difícil o impossible l'exploració?

 

Si la teva resposta ha estat afirmativa per a una o diverses d'aquestes preguntes, no dubtis en contactar. T'ajudaré a resoldre aquestes preguntes i a trobar una solució per a la teva situació particular. Moltes dones han patit dolor durant la penetració o vaginisme i a través de la teràpia sexual han pogut solucionar-ho.

 

Què és el vaginisme? I la disparèunia?

 

El concepte vaginisme fa referència a la contracció espasmòdica de la musculatura que envolta l'obertura vaginal just abans de la introducció del penis dins d'aquesta, d'un dit o algun objecte sexual, o fins i tot durant la introducció d'un tampó. Aquesta contracció o espasme involuntari fa que sigui impossible introduir algun objecte o realitzar el coit amb una persona. Algunes de les dones que el pateixen poden sentir-se excitades i fins i tot poden sentir molt plaer durant les carícies, estimulació del clítoris i arriben a l'orgasme; altres dones poden no sentir desig i fins i tot tenir molta por a la penetració o a la realització d'algun examen vaginal en ginecologia. Aquesta dificultat en la introducció del penis a la vagina o d'algun altre objecte està molt lligat a la disparèunia.

La disparèunia és el terme que fa referència al dolor genital recurrent o persistent associat a les relacions sexuals. Com dèiem, pot estar associat al vaginisme ja que, si la vagina es contreu, el coit es fa dificultós i es pot forçar massa la penetració quan no hi ha prou lubricació, per exemple, o la vagina està massa tancada i produeix picor, ardor a l'entrada o dolor intern. Sempre cal tenir en compte, per això, que aquestes sensacions poden ser degudes a causes de tipus més orgànic com fongs, infeccions, irritació... i que s'ha de posar remei farmacèutic de durada variable en cada cas, que probablement resoldrà el dolor durant la penetració.

Tant el vaginisme com el dolor produït per la penetració generen molts sentiments d'inseguretat, por i frustració per a les persones que els passa.

T'agradaria aclarir aquesta situació? No esperis més i demana una primera visita. Així podràs gaudir molt més de la teva sexualitat i de les teves relacions en parella.

Pots consultar més informació sobre com treballem, clicant aquest enllaç i si tens alguna pregunta, contacta'ns per resoldre-la.

bottom of page